Irish Dance Company

Om oss

Irish Dance Company har base i Bergen, og holder kurs og oppvisninger i irsk dans gjennom hele året. Mange forbinder irsk dans med de kjente danseforestillingene Riverdance og Lord of the Dance, men danseformen har også et aktivt konkurransemiljø over hele verden.

Gruppen ble stiftet i 2000. Tidligere har vi blant annet satt opp to egne forestillinger i Grieghallen: Inis Ealga – A Journey in the Steps of Riverdance i 2004, og jubileumsforestillingen 10 Years of Irish i 2010. Fire av gruppens dansere deltok i Norske Talenter i 2011 under navnet Reel Rhythm. De kom til semifinalen, og du kan se nummeret her.

Irish Dance Company er registrert i Brønnøysundregisteret under navnet Bergen Irske Danseklubb og er tilknyttet Norsk Idrettsforbund.

Oppvisning

Trenger du underholdning til et arrangement er du hjertelig velkommen til å kontakte oss. Vi har danset ved små og store anledninger, alt fra Sirdalsdagene og UKENs St. Orvil’s Day, til firmafester og fødselsdager. Pris avhenger av varighet og antall dansere som ønskes.

Konkurranser

Flere av gruppens dansere deltar i konkurranser og mesterskap i utlandet. To av våre tidligere dansere har blitt nordiske mestre, men vi konkurrerer på alle nivåer og har det alltid kjekt på tur sammen! Vi danser offisielt under Sarah Clark.

Kurs

Vi holder nybegynnerkurs hvert semester, samt kvelds- og helgekurs og spesialsydde kurspakker for utdrikningslag og arrangementer. For mer informasjon om tider og priser kan du gå til denne siden.